top of page

Ressam Anzhelika Aydın ile Söyleşi

Hayat o kadar hızlı ki etrafımızdaki güzelliklerin tadını çıkarmaya vaktimiz olmuyor. Bazen durup etrafa bakmak gerekir. Şimdi ki an bir daha asla olmayacak!


Anzhelika Aydın Budapeşte'de doğdu, Rusya'da yaşadı ve halihazırda uzun bir süredir İstanbul'da (Türkiye) yaşıyor ve çalışıyor.


Çocukluğundan beri çizmeyi severdi. Sanat okulunda okudu ve birçok özel resim dersi aldı. Suluboyanın yanı sıra grafik, yağlıboya, akrilik tekniklerinde çalışmaktadır. Çok sayıda uluslar arası sergi, yarışma ve sanat maratonunun katılımcısı ve kazananıdır.


Resimleri, dünyaya ve etrafındaki güzelliğe karşı olumlu bir tavrı yansıtıyor. Sanatçı, resimleriyle hayatınıza neşe, huzur, sevgi ve rahatlık getirmeyi umuyor. Anzhelika'nın resimleri dünyanın farklı ülkelerinde hayranlarını buldu.


Kendinizi hangi sanat akımına yakın hissediyorsunuz?


Benim resimlerimin çoğu gerçekçilik tarzında yapılmıştır. Geçmişe baktığımızda, birçok sanatçı genel kabulü dinlemediği, modanın etkisi altında kalmadığı ve hissettikleri tarzda özgün bir biçimde resim yaptığı için, bugün günümüzde zengin bir resim mirasına ve birbirine benzemeyen büyük sanatçılara sahibiz.


Resimlerinizde hangi temaları işliyorsunuz?


Resim her zaman canlıdır ve enerji verir. Hatta sanatçının resmi çizdiği ruh halini bile hissedebilirsiniz. Ben olumsuz temaları bilerek çizmiyorum çünkü bununla zaten her gün karşı karşıya kalıyoruz. O kadar çok var ki. İnsanlar hayatlarında olumlu şeyleri görmeyi bıraktılar ve ben izleyicinin dikkatini tam olarak güzelliğe, neşeye, mutluluğa ve aşka odaklamaya çalışıyorum.


Ne de olsa odaklandığınız şey realitenizde çoğalır, bu bilim adamları ve psikologlar tarafından zaten kanıtlanmış bir gerçektir.



Farklı teknikler ile eser ürettiğinizi görüyoruz. İçlerinde en sevdiğiniz hangisi?


Birkaç çizim ve boyama tekniğine sahibim, ancak son zamanlarda suluboyaya aşık oldum! Ayrıca, herhangi bir yaratıcı insan gibi, her zaman yeni bir şeye düşkünümdür. Yeni ve ilginç şeyler öğrenmeyi severim.



Geleceğe dair planlarınızdan biraz bahseder misiniz?


Son zamanlarda keşfettiğim "Nörografi" inanılmaz sonuçlar veriyor. Şu anda çalışmalarımda kullanacağım bilgisayar programlarını inceliyorum. Yakın gelecekte grafik düzenleyicilerde resimler (dijital resimler) oluşturmayı umuyorum.



Articipation in Fine Art Exhibitions And Competitions

  • • 3RD IAAF «ISTANBUL ART & ANTIQUE FAIR» (17-20 NOVEMBER, ISTANBUL, LUFTI KIRDAR EXHIBITION CENTER) RUSSIAN EXHIBITION AND COMPETITION OF WATERCOLOR «IN ONE BREATH». WMW, GALLERY OF CLASSICAL PHOTOGRAPHY. (01-10 OCTOBER, MOSCOW, RUSSIA)

  • INTERNATIONAL ART EXHIBITION «100TH ANNIVERSARY OF THE VICTORY DAY ON AUGUST 30». DOLMABAHCE PALACE, BESIKTAS NATIONAL PALACES PAINTING MUSEUM (1-7 SEPTEMBER, ISTANBUL, TURKEY)

  • INTERNATIONAL WATERCOLOR COMPETITION AND EXHIBITION «HOPE AND LOVE» IWS SARE ART GALLERY (13-19 AUGUST, MOSCOW, RUSSIA)

  • PEACE AND TOLERANCE THROUGH ART» WATERCOLOR FESTIVAL GOLDEN BRUSH CONTEST (21-24 MAY, IZMIR,TURKEY)

  • «REFLECTION» ART EXHIBITION (6-16MAY, KARLEIN ART GALLERY, ISTANBUL, TURKEY)

  • «TIRANA INTERNATIONAL CONTEMPORARY FESTIVAL», «TIRANA INTERNATIONAL WATERCOLOR FESTIVAL» 4TH EDITION (4-14 MAY, MUZEU HISTORIK KOMBETAR, GALERIA E ARTIT, TIRANA/ALBANIA)

  • «MAGNIFICENT» ART EXHIBITION (16-22 APRIL, LUNA GRANDE ART GALLERY, ISTANBUL, TURKEY)

  • 10TH INTERNATIONAL ISTANBUL ART MEETING PAINTING EXHIBITION (17-23 MARCH, CKM CULTURAL CENTER, ISTANBUL,TURKEY) 2021

  • 5TH RUSSIAN WATERCOLOR ARTISTS EXHIBITION (IWS SARE ART GALLERY MOSCOW – RUSSIA).

  • 1ST INTERNATIONAL WATERCOLOR JURIED EXHIBITION AND CONTEST (IWS MAH ART GALLERY TEHRAN, IRAN).

2 CERTIFICATE OF AWARD:

1-ST PLACE – WINNER «LIFE STYLE» CATEGORY 1-ST PLACE – WINNER «LAND SCAPE» CATEGORY

FIRST INTERNATIONAL ONLINE JURIED EXHIBITION «ART IN THE TIME OF COVID» (IWS PENNSYLVANIA USA). • PON-ART WATERCOLOR PAINTING COMPETITION (ISTANBUL, TURKEY).

CERTIFICATE OF AWARD:

EXHIBITION AWARD WINNER Member of the Following Organizations: • «IWS GLOBAL» INTERNATIONAL WATERCOLOR SOCIETY SINCE 2022

97 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page