top of page

Etkinlik Duyurusu: Görsel Sanatlar Sergisi "Her Evde Sanat"

G&G Sanat Merkezi 17 Aralık'ta açılışı gerçekleşen "Her Evde Sanat" adlı sanat sergisine ev sahipliği yapıyor. 16 sanatçının eserlerinden oluşan serginin küratörlüğünü Atalay Mansuroğlu yapmakta.


Serginin "Her Evde Sanat" adı altında gerçekleşmesiyle sanatın herkesin ulaşabildiği, herkese hitap eden bir yerde durması gerekliliğine vurgu yapılmaktadır.


Serbest temalı küçük çalışmaların yer aldığı sergi yeni yılda hediyeniz sanat eseri olsun mottosuyla sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getiriyor.


Sanatın birey ve topluma, toplumsal yaşama ve dolayısıyla çevreye etkisi yadsınamaz bir gerçekliktir.


Bireyde ve dolayısıyla toplumda estetik bilincin gelişmesi, bireyin yaşamı algılayış farkındalığına varmasından renk anlayışına, doğaya ve yaşayan canlılara bir başka anlayışla, sevgiyle bakabilmesine etkisi çoktur.


Ayrıca sanatın yaratıcı düşüncenin gelişimine ve insan psikolojisine katkısına da sanat sosyolojisi açısından bakıldığında sanat bilincinin ne denli önemli olduğu görülebilir.


Sanatın insan ruhuna iyileştirici etkisi ve toplum yaşamı ve dolayısıyla çevresine katkısı yadsınamaz bir gerçeklik olarak görülmektedir. Bu düşünceden hareketle Güher Elçiçek; Göztepe’de bulunan G&G sanat Merkezinde sanatla sanatseverleri buluşturma hedefiyle bir sergi düzenlemektedir.


17 Aralık’ta G&G sanat Merkezinde açılacak “Her Evde Sanat” adlı sergi, 16 sanatçının eserlerinden oluşan serginin küratörlüğünü Atalay Mansuroğlu yapmaktadır. Serginin serbest temalı küçük çalışmaları ile izleyiyiciyi sanatçıyla sanatını oluştururken ilk aşamada görme fırsatı vermesi ve sanatla bağını kurmada ve güçlendirmede önemli olacağı düşüncesi hakimdir.



Sanat Merkezi, yılın bu son günlerinde “Hediyeniz Sanat Eseri Olsun” konseptiyle sanatı, sanatçıyı ve izleyiciyi buluşturmayı amaçlamıştır.


17 Aralık’ta açılacak sergi, yeni bir yıla yeni bir başlangıç parolasıyla 16 sanatçının çalışmalarını, izleyiciyle buluşturarak bir sanatsal deneyim yaratma hedefiyle yola çıkmıştır.


Sergiye katılan sanatçılar, Abdullah Güler, Atalay Mansuroğlu, Başak Çakmak, Çiğdem Erbil, Çimen Bayburtlu, Esra Meral, Ezgi Kınalı, Güher Elçiçek, Irmak Akçadoğan, Mine Zabcı, Naim İnceyol, Oya Abacı, Parya Ghaderi, Serap Murathanoğlu Eyrenci, Setenay Sezer, Sonay Demirhan Demir.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page