top of page
Yazarın fotoğrafıCollective Kadıköy

Ressam Arzu Yazıcı ile Röportaj

Resmin farklı teknik ve renklerle bilinmezliğe uzanmasını seviyorum. Soyut resmin bir görünürlük meselesi olduğuna inanıyorum.


Öncelikle sizi tanıyarak başlayabilir miyiz?


1972, İstanbul doğumluyum. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Küçük yaşlardan beri sanat benim için bir tutkuydu. Yıllar içerisinde aldığım farklı eğitimler ile sanat çalışmalarına devam ederek bir çok sergi ve programlara katıldım. Halen İstanbul, Sarıyer’deki

atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim.


Çevreniz nasıl bir tepki gösterdi resim sanatı ile ilgilenmenize?


Yakın çevrem sanatın benim için vazgeçilmez olduğunu bilir. Uzun yıllardır seramik, mozaik ve bunun gibi diğer sanat dallarıyla da ilgilendim. Ancak benim için resim her zaman ön planda idi. Bu konuda en büyük destekçilerim olan ailemin her zaman yanımda olduğunu söyleyebilirim.


Sanatta sizi yönlendiren, sizin esinlendiğiniz isimler oldu mu?


Çocukluktan gelen sanat sevgisi diyelim. Dedem asker olmasına rağmen hem çok iyi resim yapar hem de müzikle ilgilenirdi. O yıllarda boş bulduğum her yere bir şeyler çizmek boyamak en büyük oyunumdu. Yıllar içerisinde bu oyun benim için yaşamın ta kendisi oldu.



Bir işinizin üretim süreci nasıl başlar? İşlerinizin üretim sürecini anlatır mısınız?


Atölyeme girip huzuru bulduğumda içimdeki sese kulak veriyorum. Çoğunlukla akrilik ve yağlı boya ile çalışıyorum. Resimlerimde dokuları, farklı teknik ve malzemeleri kullanmayı sevdiğim için üretim süreci zaman alıyor. Genelde büyük tuvallerin zeminine dokuları ve boyaları bazen fırçayla bazen ellerimle ve kimi zaman da hiç beklenmedik bir malzemeyle uyguluyorum. Tuvaldeki doku ve renklerin dansını görmek benim için büyük mutluluk.


Kendinizi hangi sanat akımına daha yakın hissediyorsunuz?


Soyut / Abstract sanata daha yakınım. Çoğunlukla karışık teknik çalışıyorum. Resimlerimde kullandığım doku, renk ve tekniklerin birbirleriyle etkileşimini, soyut estetiğin gizemini eserlerimi görenin bakış açısına bırakmayı tercih ediyorum.


Sizce sanat kim ve ne içindir?


Bence sanat sanat içindir. Ancak toplumsal olaylardan etkilenmemek mümkün değil. İnsanların sanatla ne kadar ilgilenirlerse kendilerini o kadar mutlu hissedeceklerine inanıyorum.


Resmin farklı teknik ve renklerle bilinmezliğe uzanmasını seviyorum. Soyut resmin bir görünürlük meselesi olduğuna inanıyorum.



Sizi etkileyen veye beğenerek izlediğiniz sanatçılar kimlerdir?


Gerhard Richter, Robert Motherwell, Jackson Pollock,Wassily Kandinsky, Sam Francis beğendiğim sanatçılardan bazıları.


Pandemi süreci size ve işlerinize nasıl yansıdı?


Tüm dünya için farklı etkileri olan üzücü bir süreçti. Keşke hiç yaşanmasaydı. Bu süreci mümkün olduğunca verimli geçirmeye çalıştım. Ve benim açımdan bu kötü zamanda sanat yine bir kurtarıcı idi.



Geleceğe dair planlarınızdan biraz bahsedebilir misiniz?


Yeni fikirler ve çalışmalarla planladığım yurt içi ve yurt dışı sergileri ve fuarlarına katılarak daha fazla sanatseverle buluşmak istiyorum. Bunun dışında yakın zamanda katılacağım sergilere hazırlanmaktayım.


Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?


Yaşadığımız çevrede ve dünyada olup biten her şey maalesef güzel değil. Hiç olmazsa sanatla biraz nefes almak ve güzel şeyler düşünmek her insanın ruhuna iyi gelecektir.


2022 / 2023 Katıldığım Sergiler


Kasım 2022 Dışavurum Signature Art Gallery


Aralık 2022 Glamour Karl&Ein Gallery


Aralık 2022 Prestij Art 212


Ocak 2023 Golden Year II Galerie D'Art La Vision


Ocak 2023 Divine II Sent Antuan Galerie D'Art La vision


Şubat 2023 Pure Signature Art Gallery


Şubat 2023 Bir'Lik Karl&Ein Gallery


Mart 2023 Umut Galerie D'Art La Vision


Mart 2023 Power Karl&Ein Gallery


Mart 2023 Anbean Goya Art Gallery Dolmabahçe


Mart 2023 Art Ankara Doart Gallery


Mart 2023 Kadınlar Günü Umuda Yolculuk Marki Sanat Galerisi


Mart 2023 Premier İstanbul Uluslararası Karma Sergi Art Gallery 1881






132 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page